Herní odpoledne pro všechny žáky 1.stupně … „Kdo přišel, hrál si.”

Herní odpoledne pro všechny žáky 1.stupně … „Kdo přišel, hrál si.”

V úterý odpoledne od dvou do pěti si každé dítě, které přišlo, mohlo hrát samo za sebe nebo si našlo ke hře kamaráda, maminku, tatínka nebo třeba i paní učitelku. Začalo se od libovolného stanoviště, např. v tělocvičně. Tělo se zde protáhlo a posílilo, často bylo zapotřebí přemýšlet, jak danou sportovní akci zvládnout. Máš strach z výšky? Po úterním sportování nemusíš.

Bez obav se také snadno přijaly další zábavné hry s kelímky nebo s víčky. Kdo chtěl těžší zábavu, přešel k deskovým hrám. V oblibě jsou hry pro jednotlivce. Na stanovišti tak byl soustředěný klid. 

Složitější byly ale poslední tři aktivity. Jedna vybízela ke skládání Rubikovy kostky, a to na čas. Při další došlo k souboji s kvízy, bludišti, šiframi a záhadami. Někdy se do soubojů zapojili i dospělí. Záhady poskytlo i stanoviště s deskovými  a jinými hrami ze života hmyzu. Stejně jako vloni si tuto zábavu připravili žáci letošní IV.B třídy. I když byste žádnou z her plných brouků neabsolvovali, mohli jste obdivovat umění výtvarných děl. Např.– zkuste si nakreslit několik karek hry Dobble :-))) To je úctyhodný výkon. 

O pohodu všech hrajících se postarala skupina vyučujících a několik žáků pátých tříd. Páťáci nabízeli nápoje a při vyluštění tajenky i zdravou a sladkou odměnu. Své role se chopili zodpovědně a samostatně. 

Odměnu získali všichni, kdo přišli. Bylo to asi 300 veselých, šťastných a hrajících si dětí. A to ani na jednom stanovišti nevládla elektronika :-))) 

S pozdravem ode všech organizátorů letošního „Herního odpoledne” s poděkováním za radost dětí a potvrzením, že opravdu „ten, kdo si hraje, nezlobí”.

PaedDr. Jana Klodnerová